keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Treenipäiväkirjaa vk 40

Olen kirjannut luonnoksiin treenipäiväkirjaa viikko kerrallaan, mutta en ole viitsinyt näitä julkaista ilman kuvia koneen temppuillessa kuvien käsittelyohjelman kanssa. Näissä sitten on hiukan vanhempaa kuvasatoa ja pari viikkoa vanhaa treeniäkin, mutta parempi kai sekin kuin lukea lokakuun treenipäiväkirjaa joskus helmikuussa?



Pe 6.10. Siirtymis- treenit

Ajatuksena saada Kelmi-mies mahdollisimman nopeasti orientoitumaan työntekoon. Tällä hetkellä isoin ongelma on siinä, että rötkylällä kestää, että se pystyy luopumaan ympäristön häiriöistä ja keskittymään minuun. Se taas saa minut turhautumaan ja sitten jännittämään, että mitenkähän tässä käy. Hallittujen, oikeassa mielentilassa tehtyjen siirtymisten opettelu on siis ehdottoman tärkeässä roolissa myös oma mielentilani hallitsemiseksi.

Treenit meni yllättävän hyvin, vaikkakin aluksi tuntui nihkeältä. Nuoren miehen nenä kävi jatkuvasti treenikaverin suuntaan ja muihin urheilukentän läheisyydessä olleisiin häiriöhin päin. Pienellä huijaamisella (houkuttelulla, hyi mua) sain kuitenkin miekkosen huomion ja oikeassa mielentilassa ulos autosta. Treenikaverin suorittaessa omaa suoritustaan (Kelmi odotteluvuorossa makuulla) tyypillä tippui kiinnostus uudestaan, tämän jälkeen menikin hetki oikean moodin löytämiseksi ennen kuin päästiin tekemään omaa ensimmäistä suoritusta. Tästä eteenpäin rötkylä suoriutuikin jo yllättävän hyvin! Ekan kierroksen alussa jouduin pari kertaa muistuttamaan, että nyt tehään yhdessä töitä, mutta tämän jälkeen työinto oli todella hyvä!

Kentälle siirtymisten lisäksi harjoiteltiin itsehillintää/luopumista, eli toisen koirakon tehdessä seuruuta kelminaattorin piti pysyä vierelläni maassa ehjässä kontaktissa. Kontakti ei siis saanut hajota edes suorittavan koirakon palkkauksen aikana. Miekkonen yllättikin tässä ja keräili turhaumansa energiat itse suoritukseen eikä alkanut pölvästöimään odottelun aikana. Aikamoinen jätkä! Mitä pidempiä aikoja koira oli maassa, sitä tehokkaampaa seuruuta se tarjosi. Kotiläksyjä ei tällä kertaa tullut, vajaan viikon lepo (ma 2.10 oli hallintatreenit, muuta ei olla koko viikolla tehty) oli selkeästi tehnyt hyvää molemmille! :)

Su 8.10 Sirun tarkistuksen treenausta kotona

Ajatuksena siis opettaa Kelmille vihjesana sirun tarkistusta varten. Samalla tyylillä jätkälle on opetettu hampaiden tarkistaminen näyttelyitä varten ja se toimi todella hyvin, joten oletan tämänkin olevan suuressa roolissa koetilanteen hallinnan suhteen. Ideana on yksinkertaisesti opettaa rötkylälle vihjesana, joka kertoo sille mitä seuraavaksi tapahtuu. Eli kohta tulee niskaan jonkibnmoinen aparaatti, joka saattaa pitää tai olla pitämättä jonkinmoista ääntä ja siitä ei saa välittää. Tämän onnistuessa se saa palkan, eli käytännössä temppu muiden joukossa :)


Kuva: Ulla Keituri

Kaiken kaikkiaan treeni viikko oli laiskahko, mutta Bh-koettelemuksen jälkeen taisi tehdä hyvää kummallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti